Bobby Parker

Bluesrockgitarist, zanger en songwriter. Is vooral bekend door zijn het Watch Your Step. Het nummer werd in de beginjaren van The Beatles vaak door hen gespeeld en werd gecoverd door The Spencer Davis Group, Dr. Feelgood, Steve Marriott en Carlos Santana. Ook de gitaarriff van het nummer werd geregeld gebruikt door anderen, zoals door The Beatles - als intro van I Feel Fine en als basis voor Day Tripper - en ook door Led Zeppelin in het nummer Moby Dick.

Bobby begon zijn carrière als gitarist bij Otis Williams en speelde daarna met Paul Williams, Sam Cooke, Lavern Baker, Little Richard, Chuck Berry en The Everly Brothers. Als zanger van Paul Williams bracht hij in 1956 een eerste single uit. In 1958 bracht hij een eerste solosingle uit Blues Get Off My Shoulder met op de achterkant You Got What It Takes. Dit nummer werd later door Motown ster Marv Johnson gecoverd, waarna het een grote hit werd. Ondanks dat het een eigen nummer van Parks was verdiende hij er niks aan. Berry Gordy vermeldde zichzelf als songwriter en Parks kreeg geen credits. Parks reageerde daar later op door te zeggen dat hij in die tijd al blij was het hoofd boven water te houden, terwijl Gordy een machtige platenbaas was. Wat kon Hij beginnen?

In 1961 volgde dan toch een eigen hit met Watch Your Step. Met overigens ook een uitstekende b-kant Steel Your Heart Away, dat gecoverd werd door The Moody Blues en uitgebracht werd als hun eerste single.

Bobby bleef platen maken. Hits had hij niet meer.

31 8 37 - 31 10 13