Jackie Lomax

Engelse zanger, gitarist en songwriter.

Zijn eerste groep is Dee & The Dynamites, die hij begin 1962 verlaat om in de Merseybeat groep The Undertakers te gaan spelen. Ze brengen 4 singles uit, maar slechts één Just A Little Bit behaalt een plaats - en slechts 1 week - in de Engelse Top 50. In 1965 verhuizen ze naar Amerika om daar hun geluk te beproeven.

In 1967 haalt Brian Epstein - manager van The Beatles - de groep - inmiddels The Lomax Alliance geheten - naar Engeland en helpt ze aan een contract bij CBS. CBS brengt twee singles van hen uit en één solo single van Jackie Lomax. Er is ook genoeg materiaal voor een album, maar die komt nooit uit.

Na de dood van Brian Epstein nemen The Beatles de verantwoordelijkheid van Brian Epstein over en contracteren ze Lomax voor hun Apple label.
Imn 1968 verschijnt een door George Harrison geschreven en geproduceerde single Sour Milk Sea, dat het alleen in Canada goed doet. In hetzelfde jaar verschijnt het eveneens door George Harrison geproduceerde album Is This What You Want?, dat in L.A. wordt opgenomen met The Wrecking Crew.