Donna Hightower

Amerikaanse songwriter, soul-, rhythm & blues- en jazzzangeres.

In 1951 brengt zij haar eerste single uit I Ain't In The Mood. Zij is dan 24. Moeder van twee kinderen en gescheiden.

Ze nam deze single nog diverse nummers op, maar succes bleef uit ondanks gunstige kritieken, waardoor ze zich in 1958 terug trekt als artiest en zich toe ging leggen op songwriting. In 1959 krijgt ze weer een platencontract bij Capitol en brengt diverse albums uit.

In 1959 maakte ze een tournee door Europa samen met The Platters en Quincy Jones. Ze besluit in Frankrijk te blijven. Eind jaren 60 verhuist ze naar Madrid. Samen met zanger Danny Daniel vormt ze het duo Danny Y Donna, dat een hit heeft met El Vals de las Mariposas.

Ook solo heeft ze succes. Het nummer This World Today Is A Mess, dat zij samen met Danny Daniel schrijft is een internationale hit (millionseller). Ook in Nederland (#11), maar niet in Amerika en Engeland. Ook If You Hold My Hand doet het goed. In Nederland bereikt het een 9e plaats. De opvolger Summershades redt het niet verder dan de tipparade.
Ook deze nummers doen niks in Amerika en Engeland.

In 1990 keert ze terug naar Amerika (Austin, Texas). Ze treedt dan nog sporadisch op. Het laatst op een jazzfestival in Spanje in 2006.

28 12 26 - 19 8 13