Damon Harris

Otis Harris Jr. was een groot Temptations fan, met name van Eddie Kendricks. Hij zong in The Young Tempts, een groep die materiaal van The Temptations brachten. Een single die werd uitgebracht leidde tot een gerechtelijke procedure, waarna de single werd teruggetrokken. Het werd onmiddellijk opnieuw uitgebracht, maar nu onder de naam van The Young Vandals en bereikte een 45e plaats in de R&B charts.
Bij The Temptations was zanger Eddie Kendricks opgestapt voor een solocarrière en vervangen door Ricky Owens. Ricky's optredens waren echter wisselend van kwaliteit en men zocht een vervanging. Dat werd uiteindelijk Otis Harris, die daarna zijn voornaam veranderde in Damon, omdat The Temptations al een Otis, 'bandleader' Otis Williams, hadden.
Otis zingt mee op nummers als 'Superstar (Remember How You Got Where You Are)' (1971), Take A Look Around' (1972), 'Papa Was a Rollin' Stone', (1972), 'Masterpiece' (1973). Hij zingt solo op 'Love Woke Me Up This Morning' van het album 'All Directions' (1972) en is prominent aanwezig op het slecht verkrijgbare album 'Live in Japan' (1975). In 1975 werd hij uit de groep gezet, omdat hij in verklaringen de goede naam van The Temptations had geschaad.
Harris richtte daarna opnieuw The Young Vandals op dat later werd omgedoopt in Impact. Met Impact had hij een paar kleine hitjes en met 'Give A Broken Heart A Break' een nummer 5 disco hit. Daarna ging hij solo en had nog een paar kleine hitjes.
In de jaren 90 richtte hij he Temptations Review Starring Damon Harris op, waaraan soms ook Richard Street meedeed en later ook David Ruffin en Eddie Kendricks.
Op 47-jarige leeftijd werd prostaatkanker bij Damon geconstateerd. Nadat hij behandeld was richtte hij de Damon Harris Cancer Foundation op in 2001. In hetzelfde jaar werd een eerste Damon Harris Cancer Foundation Benefit Gala georganiseerd.
Damon stierf aan prostaatkanker.

17 1 50 - 18 2 13